Често за задавани въпроси

РУСИЯЕКСКУРЗИЯ ЗА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА - руска приказка

София – Санкт Петербург - Москва – София

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 2298.00 лв.


Дата Цена Резервирай
22.05.2020 2298 лв. Заявка
27.06.2020 2395 лв. Заявка
24.07.2020 2298 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
Програма
1 ден: София – Москва
 
Среща на летище София, терминал 2 в 10:30ч за полет на Аерофлот в 12:30ч. Кацаме на летище Шереметиево в Москва в 15:35 ч. Следва прекачване от Летище Шереметиево в Москва за полета ни за Санкт Петербург. Кацаме на летище Пулково в Петербург в 19:40 ч. Посрещане и трансфер до хотел в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.
 
2 ден: Ермитаж
 
Закуска. В 9:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача. Очаква ни обзорна обиколка на Санкт Петербург с автобус. След което посещение на Ермитажа – разгръщайки се на колосално пространство, излагайки своята фасада в коринтски стил в продължение на два километра. Възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век., посещение на ансамбъла Дворцов площад. Връщане в хотела около 16:00 ч. Свободно време. * По желание нощна разходка с корабче по р.Нева с наблюдаване на вдигането на Мостовете - продължителност 1час. Нощувка.
 
3 ден: Петерхоф
 
Закуска. В 10:30 ч. среща на рецепцията с водача. Очаква ни екскурзия “По стария Петерхофски път”. Петродворец - наречен още Петерхоф Палас, той е разположен на 30 км от Санкт Петербург върху естествена тераса с изглед към Балтийско море. Представлява огромен комплекс от дворцови постройки и невероятно красиви градини. Идеята за построяването му е на Петър Първи, който е бил запленен от красотата на Версайския дворец и е искал на всяка цена да построи свой дворец, който да съперничи по блясък и разкош на френския си първообраз. Владетелят го е използвал като лятна резиденция. Дворецът е едно доказателство за разточителството, в което са живеели царските особи в Санкт Петербург. Посещение на един от Малките дворци или музеите на Петерхоф. Посещение на ансамбъла фонтани в долния парк. Връщаме се в хотела около 17:30 ч. Свободно време. * В 18:00 ч. по желание Фолклорна програма " Почувствай се Руснак " в Двореца Николаевски и коктейл след Шоуто. Връщане в хотела в 21:30 ч. Нощувка.
 
4 ден: Царско село (гр. Пушкин)
 
Закуска. В 09:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача. Посещение на Царско село (гр. Пушкин) - намира се край Санкт-Петербург - лятната парадна императорска резиденция. За цялата си история Царско Село е било център на великата империя, в което се решавали политическите съдбини на Русия и Европа. Той е уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царско Село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Мястото е преживяло години на разрушения и възстановяване. То възхищава всеки, който е го е посетил. Строителството на двореца е започнало през 1717 година по поръчка на Петър Велики като подарък за своята втора съпруга Екатерина I и в първоначалният си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царско село и решава, че именно там ще е нейната главна лятна резиденция. Ще имаме възможност да видим точно копие на Кехлибарената стая, открито от Владимир Путин през 2003 г. Събитието беше акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
5 ден: Екскурзия „Храмовете на Северните столици” - Москва
 
Закуска. В 09:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача. Предстои ни екскурзия ‘Храмовете на Северните столици’’ с посещение на Храм ‘’Въскресение Христово’’ или на руски ‘’Спас на крови’’ - православна църква, която се намира в Санкт-Петербург, разположен на канал Грибоедов. Уникалният храм е построен на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв". Следва посещение на Исаакиевски събор. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург.След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. Трансфер до жп гарата, откъдето ще се вземе влак до Москва. Пристигане в Москва. Трансфер до хотела. Нощувка.
 
6 ден: Обиколка на Москва и Кремъл
 
Закуска. В 9:00 ч. – среща на рецепцията на хотела с водача. След срещата с екскурзовода, ни предстои обзорна обиколка на Москва - Червения площад, катедралата Василий Блажений, Мавзолей на Ленин, паметниците на Пожарски и Минин, Лобное место, Казанската църква, Исторически музей, паметника на Жуков, Храм–паметник Христос Спасител. Свободно време за обяд. След това отиване до Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Връщане в хотела. Свободно време. Ношувка.
*По желание нощен тур на осветена Москва.
 
7 ден: Третяковската галерия Сергеевски пасад и Троице – Сергиевата Лавра
 
Закуска в хотела. В 09:00 ч. екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Продължаваме с екскурзия до Сергеевски пасад и Троице-Сергиевата лавра. Преподобный Сергий Радонежский Троице - Сергиева лавра е знаменит руски манастир, разположен в центъра на град Сергиев Посад в Московска област. Основан е от Св. преподобни Сергий Радонежски, който около 1345 г. издигнал на това място малък дървен храм, посветен на Светата Троица. Поради големия духовен авторитет на Св. Сергий, манастирът бързо укрепнал. Разрушен през 1408 г. от хан Едигей, той скоро бил възстановен и станал център на книжовното дело, иконописта и приложните изкуства. През 1540-1550 обителта била превърната в мощна крепост, оградена от високи каменни стени и кули. През XVI в. манастирът бил вече почитан повече от останалите манастири в Московска епархия, и получил поради това през 1744 г. статус на лавра, отстъпвайки по исторически ранг единствено на Киево-Печорската лавра. През средата на XVIII в. Свето-Троицката Сергиева лавра станала един от най-богатите руски манастири. От 1814 г. в нея се помещавала и Духовната академия. В Троице-Сергиевата лавра се трудили Епифаний Премъдри (Епифаний Премудрый), Пахомий Логотет (Пахомий Логофет), Максим Грек, митрополит Платон (Левшин), Павел Флоренски и други християнски просветители и учени. Свободно време за обяд. В 16:00 ч. връщане обратно в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
8 ден: Москва – София
 
Закуска в хотела, освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет до България в 8:20 ч. Кацане в София в 11:35 ч.
 
дати хотели Цена на човек в двойна / тройна стая Цена на човек в единична стая
22.05.2020 hotel Moscow 4* / Izmailovo Delta 4* 2298 лева 2868 лева
27.06.2020 hotel Moscow 4* / Izmailovo Delta 4* 2395 лева 2945 лева
24.07.2020 Grand hotel Oktyabrskaya 4* / Izmailovo Delta 4* 2298 лева 2868 лева
 

Цената включва:
 • Самолетни билети София - Москва; Москва - Санкт Петербург; Москва - София;  (с всички включени такси);
 • 3 нощувки със закуски в хотел Измаилово Делта 4* (или подобен) в Москва;
 • Билет за скоростния влак SAPSAN от Санкт Петербург до Москва;
 • 4 нощувки със закуски в Хотел Октябьрская 4* или Хотел Москва 4* (или подобен) в Санкт Петербург - ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕНИ ХОТЕЛИ;
 • Екскурзии с входните билети:
  • Ермитаж;
  • Дворцовия площад;
  • Петерхоф;
  • Храма „Възкресение Христово“;
  • Исаакиевски събор;
  • Царско село - Екатерининския дворец (Кехлибарената стая);
  • Третяковската галерия;
  • Свето-Троицката Сергиева лавра;
  • билет за обиколката на московското метро;
 • Екскурзоводски услуги на български език;
 • Трансфер от летище до хотела в Санкт Петербург;
 • Трансфер от хотела до ж.п. гарата в Санкт Петербург;
 • Трансфер ж.п. гарата в Москва до хотела;
 • Трансфер от хотела в Москва до московското летище "Пулково";
 • Транспорт по програмата;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване;
 Цената не включва:
 • Такса за полагане на виза за Русия: 140 лева (нормална тарифа – 10 календарни дни) (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
 • Билети за градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка върху 30 000 евро за лица до 65 г.: 25 лева; за лица над 65 г.: 45 лева (ЗАДЪЛЖИТЕЛНА);
 • Доплащане за наем на слушалки по обектите за целият период на пътуването: 40 лева на човек;
 • Такса гориво: обявява се 14 дни преди полета;
 • По желание: Фолклорна програма "Почувствай се Руснак" в Двореца Николаевски и коктейл в паузата на Шоуто: Продължителност около 2 часа: 150 лева;
Насладете се на тази уникална възможност за запознаване с историята и културните традиции на Русия, подчертани от великолепния интериор на Николаевският дворец! Станете гост на Великия херцог!
Вижте част от шоуто, което Ви очаква ТУК !
/екскурзията включва трансфер от/до хотела и билет за спектакъла, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/
 • По желание: Нощен тур "Белите нощи с вдигане на мостовете" с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева / продължителност около 1 час/: 98 лева;
Не пропускайте традиционния подпис на Белите нощи. Насладете се на този неповторим спектакъл с вдигане на масивните мостове на река Нева, съчетан с уникалните цветове на бисерното сияние по време на Белите нощи!
/екскурзията включва трансфер от/до хотела и екскурзовод, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/.
 • По желание нощен тур на осветена Москва - 85 лева. Продължителност около 3 часа /екскурзията включва трансфер от/до хотела и екскурзовод, осъществява се при мин. 30 човека, ако желаещите са по-малко, има вариант за доплащане/. РАЗГЛЕДАЙ
Забележка:
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.
 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).
 • При издаване на билетите една седмица преди датата на отпътуване, летищните или горивните такси, включени към общата цена на самолетния билет, подлежат на препотвърждение и може да се наложи доплащане на разликата/
 • минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията е 30 човека;
 • срок за уведомяване за неосъществавяне на екскурзията - 10 дни преди датата на отпътуване;

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал