Често за задавани въпроси

РУМЪНИЯ - МОЛДОВАДелтата на Дунав, крепостта Енисала, Констанца, Букурещ

София - Тулча - Делтата на Дунав - крепостта Енисала - Констанца - Мамая - Мангалия - София

3 дни / 2 нощувки
Цена от: 252.00 лв.


Дата Цена Резервирай
05.09.2020 252 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
Пътуванията за дати 05.06 и 03.07.2020 са спрени за изпълнение. Допълнителна информация за нови дати и цени ще бъдат обявени след  приемане на насоките за безопасно пътуване и условията, очаквани от директивите на Европейската комисия.
 
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:
05.06.2020 - 07.06.2020 - STOP SALE
03.07.2020 - 05.07.2020 - STOP SALE
05.09.2020 - 07.09.2020

 

1 ден: София – Тулча 07:30 ч. отпътуване от София за Румъния. Пристигане в Тулча вечерта. Настаняване в хотел. По желание: вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден: Тулча, Делтата на Дунав, крепостта Енисала, Констанца Закуска. Разходка в центъра на Тулча - църквата "Св. Георги", позната още като "Църквата с часовника" или "Българската църква", Паметника на независимостта, издигнат на хълма над града, от където се открива красива панорамна гледка. В 9.30 ч. разходка с катамаран по Делтата на Дунав - биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. Това е мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата. Делтата е извънредно богата на растителност - над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи, срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Връщане в Тулча. Свободно време за обяд и посещение на Аквариума в Тулча. Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център "Делтата на Дунав". Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната, характерни за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали.
Oтпътуване за Констанца. По пътя се посещава крепостта Енисала - днес спомен за някогашната средновековна мощна крепост, която е охранявала румънските търговски маршрути. Наричан още крепостта Хераклеа, Енисала доминира над красивите езера Разим и Бабадаг. Тукашните земи са част от Добруджанското поле – навсякъде се откриват живописни гледки на равни полета, покрити със зелена трева и множество водни канали. Селището Енисала на турски е известно под името Ново село. Пристигане в Констанца, панорамна обиколка и време за почивка. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: Констанца – Букурещ - София Закуска. Отпътуване за  Букурещ. Туристическа обиколка на румънската столица: Триумфалната арка, Храмът на музиката „Атене”, Националният театър, Парламентът, Патриаршеската катедрала, Университетът. Отпътуване за София, пристигане вечерта.
 
"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска
дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”
№ 00088054/13062010010331/21.04.2021г. в ЗК „Лев Инс” АД
 • Възрастен в двойна стая и тройна стая: 252 лв
Други
Забележки:
 • Официална валута в Румъния: румънска лея. Курс на RON: около 0.41 лв за 1 RON
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с един родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/

Необходими документи за резервация:
 • 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт)
 • ЕГН, номер на лична карта и валидност.

Условия за резервации:
 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 16 дни преди дата на заминаване

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 
 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска  в хотел 3* в град Тулча;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Констанца/Мамая;
 • мед. застраховка с покритие 5 000 Е на ЗК „Уника” за лица до 65 г., адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13.
 • водач-екскурзовод по време на пътуването;
 • Вечеря в ресторанта на хотела в Тулча: 13 Е /26 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Вариант 1: Разходка с катамаран по делтата на Дунав за около 3 часа: 25 Е/49 лв ;
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Вариант 2: Разходка по делтата на Дунав за около 4 часа с рибен обяд: 39 Е/76 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Аквариум в Тулча /Музеен център “Делтата на Дунав“/: възрастен 20 RON, пенсионери 10 RON, деца и младежи 5 RON
/по желание, заплаща се на място/
 • Крепостта Енисала: 6 RON
/по желание, заплаща се на място/
 • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма - за повече информация попитайте в офиса.


 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал