Често за задавани въпроси

АЗИЯ - МАЛДИВИ - ШРИ ЛАНКАПОЧИВКА НА ОСТРОВ ШРИ ЛАНКА - ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ

Плажна почивка на красивото крайбрежие на Индийския океан.

8 дни / 5 нощувки
Цена от: 2538.67 лв.


Дата Цена Резервирай
28.11.2019 2538.67 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
1-ви ден/ 28.11.2019                   София – Истанбул - Коломбо
Отпътуване от летище София, Терминал 2 с полет на Turkish Airlines в 21:20 ч. за Коломбо през Истанбул.
 
2-ри ден/ 29.11.2019                   Коломбо крайбрежието на Бентота                                         вечеря
Пристигане в Коломбо в 15.10 ч. Посрещане от представител на партньора ни в Шри Ланка и трансфер до избраният от вас хотел. Настаняване, вечеря и нощувка.
 
3-ти ден/ 30.11.2019                   Крайбрежието на Бентота  
Закуска. Запознаване с възможностите за допълнителни екскурзии и среща с представител на фирмата партньор. Свободен ден за разходки, плаж и почивка на брега на Индийския океан. Вечеря и нощувка в хотела.
                                                        
4-ти ден/ 01.12.2019              Крайбрежието на Бентота                                        
Закуска.
Възможност за допълнителна екскурзия до Сигирия и Дамбула ( срещу допълнително заплащане от 120 евро на човек с включен обяд )
Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство. Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. На върха на платото Сигирия се намират загадъчните и привлекателни руините на древен град-крепост. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не можел да се изкачи. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки. И ето вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които живеели в скалните будистки манастири в района. Защитниците на тази теория смятат, че древните фрески изобразяват сцени с участието на богинята Тара - майка на всички Буди. Предстои ни изкачване до древните руини. Стръмна спираловидна стълба ще ни отведе до световноизвестните фрески. От върха на платото се разкриват чудени гледки, а старинните останки ще предизвикат въображението ви. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълният маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи.  Обяд в местен ресторант.
Следващата ни спирка и едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка - Дамбула. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес  е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан "Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години. Привечер връщане обратно в хотела. Вечеря и нощувка.
 
5-ти ден/ 02.12.2019                                       Крайбрежието на Бентота                                        
Закуска в хотела.
Възможност за допълнителна екскурзия до ферма за слонове в Пинавала ( срещу допълнително заплащане от 68 евро на човек с включен обяд )
Пинавала е малко селце на брега на река Маха Ойа. Територията на известния приют за слонове е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти. Не се изненадвайте да видите как малките слончета се хранят от биберони или се движат свободно сред посетителите. Днес Пинавала е дом на около 60 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г със седем слончета. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество изследвания, статии, книги и филми. Ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Можете да участвате в храненето на малките и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката. Обяд в местен ресторант.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 
6-ти  ден/ 03.12.2018                               Крайбрежието на Бентота                                        
Закуска.
Възможност за допълнителна екскурзия до Национален парк „Яла“, най-големия и най-популярен парк на острова дом на редки диви животни ( срешу допълнително заплащане от 118 евро с включен обяд ). Яла е открит през 1900г и официално е обявен за национален парк през 1938г . Той е най-посещаваният национален парк заради срещите с дивите едри бозайници, които живеят в естествената си среда – леопарди, петнисти сърни, чакали, биволи, блатни крокодили, цейлонски макаци и много видове птици. Тук ще срещнем много скални езера и естествени водоеми, които са важни за водопоя на дивите животни.
Следобяд връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 
7-ми ден/ 04.12.2018                               Коломбо - Истанбул                                        
Закуска. Освобождаване на стаите в 12:00ч. Свободно време.  Обзорен тур на Коломбо с автобус, след което трансфер до летището. Полет на Turkish Airlines за Истанбул в 21:30ч.
 
8-ти ден/ 05.12.2019                                   Истанбул - София
Пристигане на летището в Истанбул в 06:25ч. Кратък престой след което полет за София в 08:35ч. Пристигане в София в 08.55 ч.
 
Край на програмата.
- Самолетен билет София-Истанбул- Коломбо-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен багаж до 40 кг. разпределен в 2 парчета по 20кг или едно с максимално тегло до 30кг;
- Настаняване в избраният хотел на база “Закуска и вечеря"
- Трансфери с климатизиран автобус;
- Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек;
- Водач на туроператора при минимум 15 пътуващи

- Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара 
- Допълнителни екскурзии по желание 
- Напитки по време на хранене и лични разходи 
- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини - по желание и при записване
- Бакшиш

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал