Често за задавани въпроси

АЗИЯ - МАЛДИВИ - ШРИ ЛАНКАЕкскурзия до Шри Ланка - I вар.

Самолетна екскурзия – 9 дни (КОЛОМБО, АНУРАДХАПУРА, СИГИРИЯ, ДАМБУЛА, ПОЛОНАРУА, КАНДИ, ПИНАУЕЛА, КИТУЛГАЛА, БЕНТОТА )

9 дни / 6 нощувки
Цена от: 3905.00 лв.


Дата Цена Резервирай
08.11.2019 4005 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1
08.11.2019 - Среща в 10.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 11.55 ч. с „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 17.30 ч. В 18.45 ч. – полет Доха – Коломбо.

Ден 2 Коломбо
09.11.2019 - В 01.55 ч. - пристигане в Коломбо, столица и търговски център на Шри Ланка. Трансфер до хотел. Нощувка. Закуска. Разглеждане на столицата и един от най-оживените градове в Шри Ланка с много ресторанти, барове, молове, нощни клубове и възможности за забавления. По време на обиколката ще имате възможност да се запознаете с колониалната архитектура на остров Цейлон, да видите историческите джамии Дауатагаха и Джами-Ул-Алфар (отвън); крепостта – някогашен британски административен център и седалище на военен гарнизон; крайбрежната улица с квартала на златарите, пазарите, където се намира и красив хиндуистки храм с изящна украса и холандската църква от 1749 г. Ще разгледате още BMICH (Мемориалният международен конгресен център „Бандаранайке”); статуята на Avukana Буда (копие) и „Площада на независимостта”. Свободно време с възможност за пазаруване. Вечеря и нощувка в Коломбо.

Ден 3 Шри Ланка - Буда
10.11.2019- Закуска. Следва пътуване до Анурадхапура – обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството и някогашна столица на древното кралство от Златната епоха на Шри Ланка от 380 г. пр. Хр. Разглеждане на Анурадхапура – един от най-интересните обекти са полусферичните dagabas (могили), изградени от малки, сушени на слънце кирпичени тухли. Сред най-забележителните dagabas са Рубанели от 2 век пр. Хр. с диаметър около 91 м. и Тупарама, в която се пази кост от тялото на Буда. Най-святата реликва на града е дървото Бо, за което се смята, че е пораснало от клонче на дървото, под което Буда е получил просветление. Дървото Бо е на 2 250 години и е най-старото дърво в света. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.

Ден 4 Лъвската скала
11.11.2019 - Рано сутринта, преди изгрев слънце, продължаваме към Сигирия, където имате възможност да посрещнете слънцето и да се изкачите до „Небесната крепост” с красиви фрески от времето на управлението на крал Кашяпа (5 век). Скалата с крепостта е била смятана някога за 8-то чудо на света и представлява удивителна находка от архитектурата на древния свят. Позната е още като „Лъвската скала”, защото портата й е била охранявана от гигантски лъв. Със своята тройна защита от ровове, скалата се издига на около 152 м. височина. На върха й се намират останките от оргомен и разкошен дворец с градини с изкуствени езера. Закуска. Пътуване към Полонаруа и разглеждане на средновековната столица на Шри Ланка от 11-12 век с уникална древна напоителна система от 12 век, която все още се използва. Полонаруа е обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството. В Полонаруа се съхраняват впечатляващи статуи. Ланкатилеке, Тиванка и Тупарама са едни от най-красивите и най-големи останки от гробници, а в Тиванка са съхранени и най-добрите примери за фрески от 11-12 век. Ранкот Вихара и Кириуехара са добре запазени големи ступи (будистки храмове), а Гал Вихаре е скална гробница, украсена с 4 статуи на Буда – 2 седнали, една изправена и една легнала. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.

Ден 5 Полонаруа
12.11.2019 - Закуска. Пътуване към Дамбула, известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда. След обяд продължаваме към Канди, като по път разглеждаме градините с подправки в Матале, където се отглежда канела, кардамон, черен пипер и други подправки, от които ще може да си закупите. Следва разглеждане на Канди – център на последното кралство на Шри Ланка, по време на което ще видите Dalada Maligawa или Храма на зъба, в който се пази свещена реликва на Буда. Нощувка в Канди.

Ден 6 Шри Ланка
13.11.2019 - Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 300 вида орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Следва посещение на резерват за слонове Пинауела, където малки слончета се отглеждат и обучават. Резерватът за слонове Пинауела е основан през 1975 г. и е разположен на площ от 24 акра. Първото слонче тук се ражда през 1984 г., а днес в резервата е най-голямото стадо слонове, което не живее на свобода. Между 1984 и 2012 г. в резервата са се родили 67 слончета. Попътно посещение на Плантация за чай и Чаена фабрика – предстои Ви впечатляващо пътуване в сърцето на „чаените земи”, половината от най-добрия чай в света се отглежда тук. Вечеря и нощувка в Нуара-Елиа – градът, разположен на 1 868 метра над морското равнище, се радва на приятен климат, с изглед към Пидуруталагала – най-високата планина в Шри Ланка.

Ден 7 Бентота
14.11.2019- Закуска. Отпътуване за Бентота през Китулгала. Китулгала е малко селище, в което се намира един от най-известните здравни комплекси в Шри Ланка. Китулгала се слави като рай за любителите на екзотични птици и е идеалното място за спокойна почивка, заради по-ниските температури, хубавия климат и живописното разположение сред зелени планини и красиви чаени и каучукови плантации. Популярният филм „Мостът на река Куай” е сниман по тези места през 1957 г. (на река Келани). Продължаваме към Бентота, като по път се спира на водопадите Девон и на водопадите Свети Кларис. Вечеря и нощувка в Бентота – известен курорт на Шри Ланка със златни плажове.

Ден 8
15.11.2019 - Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. Вечерта – трансфер до летището в Коломбо. Полет Коломбо – Доха в 20.55 ч. с „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 23.30 ч.

Ден 9
16.11.2019 - В 06.40 ч. полет Доха – София. Пристигане на летище София в 10.55 ч.1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Доха – Коломбо, Коломбо – Доха – София с „Qatar Airways”;
 • летищни такси – 519 лв/ 265 евро (10.01.2018 г.) за полета София – Доха – Коломбо и Коломбо – Доха – София - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 6 нощувки с 6 закуски и 4 вечери в хотели 4* в Шри Ланка;
 • 1 нощувка със закуска и 1 вечеря в хотел 4* в Бентота;
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Коломбо, Анурадхапура, Сигирия, Дамбула, Полонаруа, Канди с местен екскурзовод (с превод на бълг.език);
 • пътуване с автобус по маршрута: Коломбо – Анурадхапура – Сигирия – Дамбула – Полонаруа – Канди – Китулгала – Бентота;
 • посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения (6-ти ден);
 • посещение на резервата за слонове Пиануела (6-ти ден);
 • посещение на Китулгала (7-ми ден);
 • посещение на водопадите Девон и Свети Кларис (7-ми ден);
 • входни такси за обектите по програмата;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите); време на обиколките (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките -­ 42 лв.
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Шри Ланка – 35 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка – 50 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро20 лв (за лица до 70 год.), за  лица от 71 год. до 80 год. – 40 лв,
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • такси за снимане с фотоапарат и камера.
       *Забележки:
   1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  
   групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и  
  втори, както и за последните два дни по същата.
2.   За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за
       багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за 
      голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3.  Категоризацията на хотелите в Шри Ланка не съответства на критериите за
       категоризация на хотелите в Европа.
4. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
3. Цените 3 905 лв/ 4 005 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага  доплащане от 890 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 20.02.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)
                - по банков път
   

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  1600 лв + 35 щ. долара (в лева по курса на БНБ за деня, за виза за Шри Ланка) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка)


КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работни дни  ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕИнформация за хотелите (или подобни):

Kоломбо – Pegasus Reef http://pegasusreefhotel.com/

Дaмбула – Thilanka Resort & Spa http://www.thilankaresortandspa.com/index.php

Канди - Randholee  http://www.randholeeresorts.com/index.php

Нуара-Елиа - Hotel Tea Factury http://www.heritancehotels.com/teafactory/

Бентота – Tangerine Beach http://www.tangerinehotels.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=27

  

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 905 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ  ГРУПА от 10 до 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА   4 005 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 905 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ  ГРУПА от 10 до 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА   4 005 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал