Често за задавани въпроси

ИСПАНИЯ - МАЛАГА - КАДИС



Коста дел Сол - Априлска ваканция 2024


Априлска ваканция с 4 нощувки в Коста дел Сол - Андалусия.
Екскурзоводи по програмата - Мишо Иванов и Теди Валентино.
По желание еднодневна екскурзия до Гранада.
По желание допълнителна екскурзия до Михас и Беналмадена.
По желание еднодневна екскурзия до Севиля.
По желание еднодневна екскурзия до Гибралтар
Дата на отпътуване: 02.04.2024

5 дни / 4 нощувки
Цена от: 1230.22 лв.


Дата Цена Резервирай
02.04.2024 1341.70 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
1-ви ден 02.04.2024 : София – Малага
Излитане от летище София с директен полет на АК „България Еър” в 15:55 ч.. Кацане на летище Малага в 20:05 ч. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване в хотел Fuengirola park 4* във Фуенхирола. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден 03.04.2024: Гранада
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Гранада. Алхамбра, паметник на ЮНЕСКО, представлява един от най-красивите природни и културни пейзажи в света, пищно украсена с преобладаваща в нея мистика, езотеризъм, херметизъм, символизъм, история, митове и легенди.  Алхамбра е алхимията на мъдреците, римата на поетите и пасажи от Корана, символизиращи божественото и човечеството. Тя представлява грандиозната съвкупност от палати, райски градини ухаещи на жасмин и азаара, разхлаждащи средата водни канали от реката Даро и резиденция на султаните. Алхамбра успява да запази и до днес своите културни ценности съчетани с магията на природата, въпреки тежкия товар на изминалото време. Ще имаме привилегията да посетим тези великолепни палати на назирските султани, на императора Карлос V, райските градини и резиденцията Хенералифе. След нашето посещение ще имате възможност да се разходите самостоятелно във великолепната Гранада или пък да посетите най-стария квартал Албайсин, както и да посетите Кралския параклис, в който се намират тленните останки на Католическите крале. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
Цена: Възрастен: 85 евро /166 лева, дете до 11,99г.: 75 евро/147 лв.
Цената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод, вход за Алхамбра

3-ти ден 04.04.2024: Севиля
Закуска.  Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Севиля.
Севиля, както много хора я наричат „град градина“ е столицата на Андалусия, изпълнена с легенди, митове и важни в историята на човечеството събития, някои от които са отплаването на Колумб в търсенето на „Индиите“ или околосветското пътешествие на Магелан. Различни са мненията относно създаването ѝ, като някои историци са убедени, че се дължи на тартезите. Но въпреки противоречията, с течение на вековете Севиля запазва мита за финикийския мореплавател Мелкарт, който стига до тази земя в 1000 г. пр. Хр. и изгражда първата търговска фактория, наричайки я Хиспалис. След смъртта му този герой ще бъде обожествен и назован Херкулес. По-късно тогавашния претор на Хиспания - Гай Юлий Цезар ще установи своята резиденция там и ще построи огромни защитни стени, наричайки я Колония Хулия Ромула Хиспалис. Алмохадите ще превърнат града в своя столица на Ал-Андалус, изграждайки огромната джамия ал-Халиба („Вечната“), минарето на която и до днес ще се запази като основа на известната камбанария, наречена Хиралда. Кралят на Кастилия Свети Фернандо III ще освободи града от мюсюлманското владение и след време неговите тленни останки ще бъдат положени в Кралския параклис на местната Катедрала. Тази огромна мозайка от култури е запазена и до днес, като е видна зад всеки ъгъл на града. Пример за това е квартала Санта Круз, Златната кула до брега на река Гуадалкивир, старият Алказар на християнските крале, площад Испания, градините на Мурильо и преди всичко най-голямата готическа Катедрала в света наречена Санта Мария де ла Седе. Ще имаме привилегията да минем през тези места, да влезем в Катедралата и да се насладим на най-големия олтар в християнството, на една невероятна архитектура, придружена от безброй картини, някои от които принадлежат на Сурбаран, Мурильо, Луис де Варгас, Педро де Кампаня, Гоя. Ще разгледаме и скулптури, направени от Педро де Миян, Педро Дуке де Корнехо, Педро Дункарт, както и да видим параклиси и саркофази на видни личности, между които фигурира и гробът на Христофор Колумб. След като приключим с нашата обиколка ще имаме свободно време, за да можете да се насладите на този вълшебен и емблематичен град. Отпътуване от Севиля. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
Цена възрастен: 77 евро / 151 лева, дете до 11,99 г.: 67 евро/131лв
Цената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод и вход за Катедралата.

4-ти ден 05.04.2024: Гибралтар и Пуерто Банус в Марбея.
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Гибралтар.
Гибралтар е сравнително малка задморска територия на Великобритания, която граничи с Испания. Още преди хиляди години е бил посещаван от финикийци, а според легендите тук се намират „Херкулесовите стълбове“, след като митичния герой разделя континента на две. По-късно това стратегическо място е било населено от мюсюлманите, след което два пъти преминава под владението на испанската монархия. Англичаните са тези, които го завладяват през началото на XVIII век и от тогава до момента територията е тяхна собственост. Тези исторически събития и много други играят важна роля в развитието му. Ще имаме възможността да се качим на малки бусове и да направим една много приятна и лека разходка из скалата, спирайки през цялото време на определени места за разглеждане. Ще минем до гробището на ветераните от битката при Трафалгар, през част от тунелите на скалата, ще продължим до най-южната меридианна точка, където ще слезем и ще можем да видим от едно място континента Африка (Мароко) и Испания (при подходящо време), намирайки се във владението на Великобритания. След кратка пауза ще продължим с бусовете, изкачвайки се на 300 метра надморска височина, за да посетим пещерата Сан Мигел, която ще ни изуми със своята красота под формата на сталактити и сталагмити. Цялата тази прелест се допълва от специални светлинни и звукови ефекти. Тук е и мястото за снимки с палавите берберски макаци – маймуни, символизиращи тази територия, живеещи на отделни групи. Ще посетим и една от хранилките на тези животни, от които ще можем да се насладим на невероятна гледка от високо. След като приключим ще имаме свободно време за самостоятелна разходка из главната улица Мейн Стрийт за шопинг или кафе. На връщане към хотела ще се отбием за кратко до тъй нареченото „испанско Монте Карло“, което е пристанището Пуерто Банус в Марбея.Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
Цена възрастен: 75 евро / 147 лева, дете до 11,99 г. : 65 евро/127 лв..
Цената включва: транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод, транспорт в Гибралтар, вход в Пещерата Сан Мигел

5-ти ден 06.04.2024: Михас - Малага - София
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и трансфер до Малага за панорамна обиколка на града (включена в цената).
Ще преминем през главния и озеленен булевард Андалусия, ще видим кметството на Малага, националната банка на Испания, красивата Алказаба (старата мюсюлманска крепост), фонтаните на Трите нимфи, паметника на Ханс Кристиян Андерсен, монумента на маркиз Лариос, фара на пристанището. След това ще се изкачим на хълм наречен Гибралфаро, където ще направим кратка пауза, за да се насладим на пейзажа, който ще се открие пред нас, виждайки Малага от високо. След като направим снимки ще потеглим отново към Кметството, където автобусът ще ни остави и ще отидем до Катедралата на града (входът не е включен в цената), Алказаба на Малага, създадена през XI в. от Бадис Ибн Хабус - трети зирийски султан на Гранада (входът не е включен в цената), родната къща на Пикасо (входът не е включен в цената). Свободно време.
Сутринта от 08:30 ч. - Допълнителна екскурзия по желание до Михас и Беналмадена.
Цена възрастен: 35 евро/69 лв, дете до 11,99 г.: 25 евро/49 лв
Екскурзия до едно от великолепните бели селища на Андалусия - Михас.  
Михас е типичен андалуски град разположен в полите на планината Sierra de Mijas в провинция на Малага. Характерен със своите малки криволичещи улички, изпълнени с огромна мистерия, която се разкрива пред минувача при всеки преодолян от него завой, сякаш изхлузва одеждите на непознатото, за да открие своята необичайна култура, фолклор, гастрономия и многолетна традиция, запазени от безмилостното влияние оказано от прехода на времето. Тази мозайка от разнообразна архитектура, аромати, пейзажи и вкусове е резултат на мирните взаимоотношения и обмен на познания, съществуващи благодарение на вековното съжителство между араби, християни и евреи, често споменавани, като "Трите култури".
Ще имате възможността да се разходите самостоятелно из криволичещите автентични улички на този уникален традиционен град, да се повозите на емблематичните таксита - магарета, които са и символ на Михас. По желание можете да посетите и старата арена на бикове, както и миниатюрния музей. А защо да не се насладите и на чаша вино на фона на една изключителна панорамна гледка.
Трансфер до летище Малага. Обратен полет до София в 19:30 часа. Пристигане на летище София ,Терминал 2 в 23:55 часа.
 
ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ХОТЕЛ FUENGIROLA PARK 4* НА FB+ (закуска, обяд и вечеря с напитки)
ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ На човек в двойна стая Дете до 12 г. на нормално легло с двама възр. Трети възрастен на нормално легло Единична стая
02.04.24 – 06.04.24 629 евро/1230 лв 489 евро/956 лв 589 евро/1152 лв 699 евро/1367 лв
 
*Две деца с двама възрастни се настаняват в стаи с двуетажно легло с дължина 160 см. Такива стаи се предоставят на запитване.
 
Цената включва:
  • Самолетен билет с редовен полет на България Ер: София – Малага – София с включени летищни такси
  • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен салонен багаж до 10 кг
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 4 нощувки на база FB+ пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ и ¼ л вода и ¼ л вино на човек  по време на храненията в хотел Fuengirola Park 4 *
  • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод
  • Обслужване на български език по време на престоя в Коста дел Сол
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 euro
 
Цената не включва:
  • Горивна такса, ако има такава.
  • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България.
  • Задължително доплащане за медицинска застраховка на туристи над 70 години – 16 лв към пакета.
  • Лични разходи.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване”- препоръчителна
 
Начин на плащане:
  • Депозит 30 % от пакетната цена на човек при записване;
  • Доплащане 21 дни преди дата на отпътуване.
 
Необходими документи за влизане в Испания:
  • лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията,
  • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от едния или двамата родители!
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • От деня, следващ деня на записване до 21 дни преди  датата на заминаване – се удържа депозита.
  • От 21 ден преди отпътуване  до 10 ия ден преди отпътуване  – 75 % от стойността на пътуването.
  • От 10 ия ден до деня на заминаване – 100% от стойността на пътуването.
 
Информация за хотел Fuengirola Park 4* www.monarquehotels.com
Местоположение: на 200 м от плажа Gaviotas във Фуенхирола. На плажа се предлагат чадъри и шезлонги срещу доплащане (около 8 евро)
Услуги в хотела: 24 часа рецепция; магазини;  фризьорски салон ; климатизиран ресторант; външен басейн с безплатни чадъри и шезлонги; детски басейн; градина; бар на басейна; кафе –бар на покрива на хотела; стая за игри; безплатен безжичен интернет в общите части и стаите; СПА  център – срещу доплащане.
СПА центърът предлага: вътрешен басейн с фонтани и джакузи ; сауна и турска баня ; леден фонтан ; масажи и спа процедури ; гореща вана и др.
Стаи: Хотелът има 390 стаи в две крила с южно изложение. Всяка стая разполага с: тераса климатик ;сейф/доплащане/ ; минибар – срещу доплащане ; телевизор със сателитни канали ; сешоар ; безплатен безжичен интернет.
Забележка:
  • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно.
  • Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат  предоставени седмица преди отпътуване.
  • Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България най-късно до 30 дни преди отпътуване!
  • Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 20 човека.
 
Часове на полетите с АК „България Еър“:
02 април – 06 април
София – Малага 15:55 – 20:05
Малага – София 19:30 – 23:55
Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условие за записване: Без възрастови ограничения

Минимален брой за осъществяване на програмата – 20 човека

Срок за уведомление за несъбран минимум: 15 дни преди заминаване

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
  • До 31 дни от датата на заминаване – без неустойка.
  • От 30 дни до 20 дни – 50% от стойността на пътуването.
  • От 14 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

Вид използвани транспортни средства по програмата:
  • Самолет
  • Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 7 работни дни, преди датата на пътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“ - Препоръчителна!
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗД „Мондиал Асистънс”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в деня на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
 
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал