Често за задавани въпроси

МАКЕДОНИЯЛятна ваканция "Охридско лето"

София - Охрид - София

5 дни / 4 нощувки
Цена от: 299.00 лв.


Дата Цена Резервирай
05.08.2020 299 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма

1-ви ден:
Отпътуване от гр. София, площад "Руски паметник", в 06:00 ч.
Преминаване през граничните пунктове при Гюешево и Деве Баир.

Посещение на столицата Скопие - възможност за разглеждане на новия център на града изграден по проекта "Скопие 2014", паметника "Воин на кон" с фонтаните, музея на Майка Тереза, Каменния мост, стария квартал Вароша – скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на центъра на града.

Отпътуване към Бигорски манастир. По пътя – фотопауза на Мавровското езеро.
Посещение на Бигорски манастир "Св. Йоан Предтеча", разположен на територията на един от най-красивите природни паркове в Македония - Маврово. В Бигорския манастир се намира един от най-красивите резбовани иконостаси в Православния свят - богато орнаментиран, с фина изящна резба, на него са изобразени десетки сцени от Стария и Новия завет - над 1000 фигури. Разстоянието от паркинга до манастира се изминава пеша (около 20 минути).

Отпътуване за Охрид.
Настаняване в хотел 3* или 4* икономичен вариант на Охридската ривиера, според избрания вариант.
Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.

Туристическа обиколка на стария град Охрид с местен екскурзовод: църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Панталеймон” (Плаошник), където се намират мощите на Климент Охридски, Самуилова крепост, църквата "Св. Богородица Перивлепта", Амфитеатъра, църквата "Св. София" и др. - полудневно мероприятие.
Свободно време за самостоятелна разходка в Охрид.

Следобед - свободно време за плаж и разходка, или по желание, срещу допълнително заплащане – екскурзия до Струга и манастира Калища.
Отпътуване за Калища и манастира „Св. Богородица Калишка” – възможност за посещение на скалната църква от 14 в. в района на манастира и новата част на манастирския комплекс, в която се съхранява чудотворна икона, известна като „Черната Св. Богородица”.
Посещение на Струга, разположен на северния край на Охридското езеро. Разглеждане на града: къщата на братя Миладинови, изтичането на река Църни Дрин от Охридското езеро.

Свободно време за разглеждане на града.
Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.

Свободно време за плаж и разходка или по желание, срещу допълнително заплащане - екскурзия до манастира Св. Наум и „Залива на коските”. През този ден ще имате възможност за плаж.
По пътя спиране на Билянини извори.

Посещение на "Залива на коските" и възстановката на наколно селище - музей на водата, една от оригиналните забележителности в района на Охридското езеро /без включена входна такса - около 100 денара/.
Отпътуване за манастира „Свети Наум“. Манастирът е разположен на 30 км. от Охрид, почти на границата с Албания, на брега на Охридското езеро. Пътят минава по живописен маршрут – селата Св. Стефан, Пещани, Трапейца, Любанища и националния парк Галичица.
Разглеждане на църквата "Св. Св. Архангел Михаил и Гавраил", където се намират мощите на св.Наум; параклиса "Св. Петка" със светена вода /без включена входна такса/.
Освен с изключителните природни красоти, районът е известен и като "Меката на Охридския бисер".

Свободно време. Възможност за плаж.
Завръщане в хотела. Вечеря.
Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.

Свободно време или по желание, срещу допълнително заплащане – плаж на Преспанското езеро. Отпътуване към с. Стение - разположено на юг от град Ресен, на брега на Преспаското езеро в непосредствена близост до един от ГКПП на албанско-македонската граница.
Селото разполага с голяма плажна ивица в залива на Преспанското езеро.

Езерото е второто по големина в географската област Македония. Както и Охридското, то се намира в югозападната част на Македония и е отделено от него с планината Галичица. Нарича се и Голямо Преспанско езеро, за да се различава от Малкото Преспанско езеро, което се намира в Гърция и отчасти в Албания.
Общата му площ варира – между 274 км2 и 275 км2. Доказано е чрез хидрографски изследвания, че по карстов път част от водите на Преспанското езеро захранват Охридското. Основната част от водата в изворите на Охридското езеро край манастира „Свети Наум“ е от Преспанското Езеро.
Районът около Преспанското езеро е известен като Преспа, чиито център е град Ресен.

Завръщане в хотела. Вечеря.
Нощувка.

5-ти ден:
Закуска.

Отпътуване от Охрид. Посещение на Битоля: разходка по "Широк Сокак" и разглеждане на центъра.
Посещение на най-големия археологичен комплекс в Северна Македония - античният град Стоби, основан от древните пеони, столица на римската област Македония Секунда. В началото на 4 век Стоби е седалище на епископия и в него са изградени просторни църкви, богато украсени с фрески и мозайки. Посетителят може да се наслади на останките от мозайките на голямата базилика.

Отпътуване за България.
Завръщане в София късно вечерта.

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 4 нощувки в хотел 3* или хотел 4* икономичен вариант, според избрания вариант, на Охридската ривиера
 • 4 закуски и вечери (без включени напитки) в хотела
 • посещение на Стария град Охрид
 • посещение на Скопие
 • посещение на Бигорски манастир
 • посещение на Битоля
 • посещение на археологически комплекс Стоби
 • мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 г.
 • екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • входни такси за посещаваните по маршрута обекти;
 • доплащане за настаняване в хотел 4* - 20 лв.
 • доплащане за единична стая - 120 лв.
 • екскурзия до Струга и манастира Калища - 10 лв. (при минимум 25 записани туристи). Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането.
 • екскурзия до манастира Св. Наум и Залива на коските - 12 лв. (при минимум 25 записани туристи, без включена входна такса за манастира - 60 денара). Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането.
 • екскурзия за плаж до Преспанското езеро – 15 лв. (при минимум 25 записани туристи). Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането.
 • Бонус! При записване на всички допълнителни екскурзии, пакетната цена е 35 лв.
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал