Често за задавани въпроси

УНГАРИЯ - АВСТРИЯЕкскурзия Зюд -Тирол и Баварските замъци със закуски и вечери!

Автобусна програма 7 дни/ 6 нощувки За любителите на планините има възможност за лек трекинг!

7 дни / 6 нощувки
Цена от: 968.14 лв.


Дата Цена Резервирай
07.08.2021 968.14 лв. Заявка
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1 София – Любляна
Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Пристигане в Любляна вечерта. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Любляна - Мюнхен
Закуска. Кратка туристическа програма в Любляна - град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. С нашата разходка ще видите Старото кметство, Тримостието, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн, Францисканския манастир, Змейския мост. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Автобусно-пешеходна обиколка на Мюнхен Парламента, Кьониксплац, Старата ботаническа градина, Борсата. Пешеходния тур включва: Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство, църквата “Свети Петър”, църквата “Фраукирхе”. Свободно време, за да опитате баварски леберкез и чаша бира. Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Мюнхен – Баварските замъци - Зеефелд
Закуска. Денят е посветен на най–известните замъци на Бавария, построени от най-загадъчния и романтичен баварски владетел Лудвиг II. Посещение на замъка Линдерхоф (8,50 евро) - изящен със своя стил барок – рококо, прекрасните му градини и изкуствената пещера-концертна зала. Продължаваме към Замъците Хоеншвангау и  Нойшванщайн. Кратка фото-пауза на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, който се разглежда само отвън. Посещение на Замъка Нойшванщайн – приказка и мит се сливат в едно цяло, неоготика и неоренесанс, мечта и реалност. Продължаваме къмм Зеефелд. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Зеефелд – Гармиш Партенкирхен - Цугшпице – Инсбрук – Зеефелд
Закуска. Посещение на Гармиш-Партенкирхен – перлата на Бавария, един от най-популярните зимни курорти в Германия. Разходката включва пътуване до пленяващото езеро Айбзее с удобен влак и изкачване на връх Цугшпице с лифт, от където ще се разкрият незабравими панорамни гледки към подножието на върха (45 евро). Следва спускане над глетчера Цугшпице до височина 2600м и оттам с железница – до изходната позиция. Цугшпице (Zugspitze) е най-високият връх в Германия почти 3000 метра. Продължаване към Инсбрук. Туристическа обиколка на Инсбрук, сърцето на Тирол, любимият град на императрица Мария Терезия – Двореца Хофбург и Дворцовата църква с “Черните статуи”, Катедралата, Къщата със Златния покрив, превърнала се в  символ на града, Камбанарията и Старото кметство. Фото- пауза на моста над река Ин. Свободно време – опитайте тортата Сахер в аристократичното кафене до Двореца,  разходете се по калдъръмените улички с традиционни сувенири от Тирол. Връщане в хотела в Зеефелд. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Зеефелд – Мерано – Болцано
Закуска. Отпътуване за Мерано – град в Северна Италия, разположен в долината на река Адидже. Сред основните забележителности на града са средновековните градски порти, кулата Ортенщайн, църквата Свети Николай и параклиса Света Барбара. С времето Мерано се превръща в популярен спа курорт, особено след като започва да бъде посещаван от императрица Елизабет Австрийска. Трекингът в този курорт ще ви възнагради с много чудесни открития. Обичаите и нравите на местните жители, особеностите на религията и културата, историческите паметници – всичко това привлича туристите като магнит! По желание разходка до замъка Тироло – той е бил седалище на предците на Тиролските графове и е дал името на целия регион. Замъкът е бил обитаван от древни времена (има пешеходен преход около 30 мин. от Мерано до замъка). Отпътуване за Болцано,който притежава уникалната атмосфера на Южен Тирол, сляла се с австрийските и италианските традиции, които постепенно са създали един индивидуален и уникален свят, който може да предложи само Болцано..Туристическа програма в Болцано – Централният площад и площада на Кметството, Готическата катедрала, посветена на “Успение Богородично”. Разходка по оживените улици - Via dei Portici, под аркадите й се откриват поредица елегантни, традиционни и модерни магазини, разположени под пищно декорирани с барокови фасади и еркери сгради, Via dei Bottai – една от най-типичните улици в историческия център с многобройни занаятчийски дюкянчета, тук се намира и Максимилианхаус, където са били канцелариите на Император Максимилиан. Настаняване в хотел 3* в района на Болцано. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Болцано – Кортина Д‘ампецо – Словения
Закуска. Отпътуване за Кортина Д‘ампецо - Един от най-старите планински курорти в света, днес Кортина Д'Ампецо е предпочитано място за ски ваканция на скиори от цял свят. Вдъхновяващо място с изключително красива природа и отлично изградена курортна база, Кортина ще ви пренесе в един малък земен рай! По желание разходка до езерото Lago di Sorapiz - най-красивото езеро в Доломитите (продължителност на разходката около 2 часа) След обяд дегустация на просеко в типична италианска винарна (срещу допълнително заплащане – около 30 евро). Настаняване в хотел 3* в Словения. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Словения - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.Любляна, Мюнхен, Баварските замъци, Зеефелд, Мерано, Болцано, Кортина Д‘ампецо, Тревизо

Маршрут:

 • 6 нощувки в хотели 3* - по една в района на Любляна, Мюнхен, Болцано, Тревизо и 2 в района на Зеефелд;
 • 6 закуски в ресторантите на съответните хотели;
 • 6 вечери в ресторантите на съответните хотели;
 • Туристическа програма в Любляна, Мюнхен Инсбурк, Мерано, Болцано, Тревизо;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Транспорт с комфортен автобус.
 • Доплащане за единична стая – 140 евро / 274 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 7 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70г – 7 лв, за лица на възраст от 70г до 85г – 16 лв;
 • Билет за влака за изкачване на връх Цугшпице - 45 евро
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
Маршрут:


Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал