Често за задавани въпроси

ГЕРМАНИЯ - ДАНИЯЛятна ваканция в Шварцвалд - ГЕРМАНИЯ

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1340.00 лв.


Дата Цена Резервирай
04.08.2024 1340 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1 София – Любляна
Отпътуване от София в 06.00 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Вечерта пристигане в Любляна. Вечерна разходка из центъра на словенската столица. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Ден 2 Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Германия и провинция Баден – Вюртемберг. Пристигане в Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Пешеходна обиколка в центъра на града: Новия и Стария дворец /отвън/, Шилерплац, Катедралата и сграта на бившия Министерски съвет от времето, когато Вюртемберг е бил кралство. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 Щутгарт - Офенбург
Закуска. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първия от 1885 г. мотор и първия модел Мерцедес от 1902 г. Отпътуване за Офенбург. Разходка из центъра на очарователния град и главния площад. Градът, заобиколен от лозя и разположен на река Кинциг - има какво да предложи: исторически център с бароков пейзаж, различни пешеходни и колоездачни пътеки, разнообразие от културни събития и места за изхранване, предлагащи най-типичните ястия на провинция Баден. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел в Офенбург в подножието на Шварцвалд. Нощувка.

Ден 4 екскурзия до замъка Хоенцолерн и Тюбинген
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до замъка Хоенцолерн, считан за наследствена резиденция на един от най - старите и могъщи родове в Германия – династията на Хоенцолерните. Замъкът е построен на хълм, който се издига на 855 м надморска височина. От създаването си през ХI в. до днес замъкът е собственост на фамилията Хоенцолерн. През вековното си съществуване крепостта е разрушавана няколко пъти, след което е трябвало да бъде изграждана отново. Последното цялостно преустройство е от средата на XIX в., когато по заповед на Фридрих Вилхелм IV замъкът е изграден в модерния по онова време неоготически стил. Днес той е музей и популярна туристическа атракция, съхраняващ множество ценни предмети, свързани с историята на Германия и династията Хоенцолерн. Сред най – ценните артефакти, които се съхраняват в музея, са короната на император Вилхелм II и множество лични вещи на Фридрих Велики. Продължаване за селището Тюбинген. Разходка из средновековния център на града с цветната суматоха и типична атмосфера на млад и космополитен студентски град. Многобройни кафенета, уютни винени таверни, специализирани магазини, ресторанти придават изключително специално усещане за града. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 екскурзия до Фрайбург – Колмар
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини. Продължаване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение с влизане на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин и Доминиканската църква от XIII в. /разглеждане отвън/. Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус (1350 г.), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609 г.), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане в хотела. Нощувка.

екскурзия до Баден-Баден и Страсбург
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Баден – Баден и Страсбург. Отпътуване за Баден – Баден, първият и най – луксозен курорт с лековити минерални извори в Германия, главен град на подобласт Баден. Разходка из парка, където се намира богато украсената Тринхале и изворът с минерална вода. Минаване покрай казината, които до преди 60 години са били салони за водни процедури. Влизане в Стария град и отиване до руините на римската баня и до модерната баня Каракала. Продължаване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъкът на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и Съвета на Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 Клагенфурт
Закуска. Отпътуване за Клагенфурт - столицата на провинция Каринтия. Пристигане и вечерна разходка из Стария и Новия площад с фонтана на Дракона и паметника на Мария Терезия. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 8 София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.София – Любляна – Щутгарт - Офенбург – Шварцвалд – Хоенцолерн – Тюбинген – Фрайбург – Колмар – Баден-Баден – Страсбург – Клагенфурт - СофияДруги:
Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 160 лв.
3-ти възрастен – 40 лв.
Доплащане за: единична стая – 360 лв.
мед. застраховка за туристи над 70 г. до 80 г. – 20 лв.
градска такса в хотелите – от 2.00 - 3.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/
повишение на транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Допълнителни екскурзии:
екскурзия до Баден - Баден и Страсбург – 45 лв. при мин. 20 туристи
екскурзия до Фрайбург и Колмар – 47 лв. при мин. 20 туристи
екскурзия до замъка Хоенцолерн и Тюбинген – 49 лв. при мин. 20 туристи
Забележка: цените включват транспорт, водач, входните такси се заплащат отделно и на място. Изисква се предварителна заявка и плащане с основния пакет/.
Mузейни такси: Фрайбург: Катедралата – вход свободен; вход за апсидния параклис - 2 EUR за възрастни, 1.50 EUR за студенти. Групи от 15 души - 1 EUR на турист. Входът за кулата – н 5 EUR за възрастни, 3.00 EUR за деца и тийнейджъри, Замъкът Хоенцолерн с включен шатъл – индивидуална цена за възрастни и пенсионеи – 26.00 EUR, деца между 12 и 17 г. – 14 EUR, студенти – 16.00 EUR; Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца до 12 г. – безплатно, 13 г.- 17 г. – 6 ЕUR, над 18 г. – 12 ЕUR, групова цена при над 10 туристи – 11.00 ЕUR за възрастни и 5 ЕUR за лица между 13 и 17 г.; Страсбург - разходка с корабче по река Ил с продължителност 45 мин. – ~20 EUR /цена за група/, деца до 13 год. – ~12.00 EUR, Катедралата – безплатно; Астрономическият часовник – 4.00 EUR, за групи над 20 туристи – 3,00 EUR, за деца до 6 г. – безплатно, изкачване на платформата – 8.00 EUR, за деца до 18 год. и студенти – 5 EUR, за групи над 20 туристи – 5.00 EUR, Колмар, Франция: Доминиканска църква – вход за възрастни и пенсионери – 2,00 EUR, групов билет (за групи от поне 15 души) – 1.00 EUR, деца под 12 години – безплатно.
Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 400 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства: автобус
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
  • транспорт с автобус, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в района на Любляна, 1 – в Щутгарт, 4 – в Офенбург в подножието на Шварцвалд, 1 – в Клагенфурт, туристическа програма в Любляна, Щутгарт, Офенбург, Клагенфурт, водач-екскурзовод от агенцията, медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR.
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма, разходката с корабче в Страсбург и допълнителните екскурзии.


Други:
Намаление за: дете до 11.99 год. с двама възрастни на допълнително легло – 160 лв.
3-ти възрастен – 40 лв.
Доплащане за: единична стая – 360 лв.
мед. застраховка за туристи над 70 г. до 80 г. – 20 лв.
градска такса в хотелите – от 2.00 - 3.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/
повишение на транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Допълнителни екскурзии:
екскурзия до Баден - Баден и Страсбург – 45 лв. при мин. 20 туристи
екскурзия до Фрайбург и Колмар – 47 лв. при мин. 20 туристи
екскурзия до замъка Хоенцолерн и Тюбинген – 49 лв. при мин. 20 туристи
Забележка: цените включват транспорт, водач, входните такси се заплащат отделно и на място. Изисква се предварителна заявка и плащане с основния пакет/.
Mузейни такси: Фрайбург: Катедралата – вход свободен; вход за апсидния параклис - 2 EUR за възрастни, 1.50 EUR за студенти. Групи от 15 души - 1 EUR на турист. Входът за кулата – н 5 EUR за възрастни, 3.00 EUR за деца и тийнейджъри, Замъкът Хоенцолерн с включен шатъл – индивидуална цена за възрастни и пенсионеи – 26.00 EUR, деца между 12 и 17 г. – 14 EUR, студенти – 16.00 EUR; Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца до 12 г. – безплатно, 13 г.- 17 г. – 6 ЕUR, над 18 г. – 12 ЕUR, групова цена при над 10 туристи – 11.00 ЕUR за възрастни и 5 ЕUR за лица между 13 и 17 г.; Страсбург - разходка с корабче по река Ил с продължителност 45 мин. – ~20 EUR /цена за група/, деца до 13 год. – ~12.00 EUR, Катедралата – безплатно; Астрономическият часовник – 4.00 EUR, за групи над 20 туристи – 3,00 EUR, за деца до 6 г. – безплатно, изкачване на платформата – 8.00 EUR, за деца до 18 год. и студенти – 5 EUR, за групи над 20 туристи – 5.00 EUR, Колмар, Франция: Доминиканска църква – вход за възрастни и пенсионери – 2,00 EUR, групов билет (за групи от поне 15 души) – 1.00 EUR, деца под 12 години – безплатно.
Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Начин на плащане: депозит – 400 лв., доплащане – до 31 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства: автобус
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал