Често за задавани въпроси

КИТАЙ - ТИБЕТ - НЕПАЛ



Обиколен Китай - от космополитен Шанхай до вековната история на Пекин

Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

9 дни / 6 нощувки
Цена от: 4678.35 лв.


Дата Цена Резервирай
26.10.2024 4678.35 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1 26.10.2024/ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Полет от София с АК “Turkish Airlines” в 21:10ч. Кацане в Истанбул в 22:40ч.

Ден 2 27.10.2024/ ИСТАНБУЛ - ШАНХАЙ / Вечеря
Полет от Истанбул в 01:30 ч. и кацане в Шанхай в 16:45 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант. Трансфер и настаняване в хотел 5* China Grain Hotel или подобен. Нощувка.

Ден 3 28.10.2024/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска. Започваме обиколката си с Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Тук в програмата следва чаена церемония. Следва посещение на Фабрика за коприна. Ще посетим Дзин Мао – един от най-високите небостъргачи в Азия. Ще посетим Френската концесия, която е създадена на 6 април 1849 г. Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Вечеря в западен ресторант с пица. Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу (50 евро/98 лева). Нощувка.

Ден 4 29.10.2024/ ШАНХАЙ - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Полет Шанхай – Сиян. Настаняване в хотел 4* Mercure Xian Dayan Pagoda или подобен. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 30.10.2024/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Сиян е един от най-старите градове на Китай и е една от четирите Велики древни столици, тъй като е бил столица (под различни имена), при властването на някои от най-важните династии като Джоу, Кин, Хан, Суй и Танг. Ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) – датират 124 г. Пр.Хр. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим и Музея на Теракотената армия. Следобед се връщаме обратно в града, за да посетим площадът на Bell and Drum Tower -  едната построена през XIV век и основно изпълняваща ролята да отбелязва старта на деня за жителите на града, а другата построена в  1380 г. с обратното предназначение да отбелязва края на деня биейки барабана, откъдето идва името и. Ще посетим и ситуираната в съседство търговска улица Muslim street, която е изпъстрена със заведения за бързо хранене. Танцовото шоу с вечеря Tang Dynasty Dance show в Tang Palace Theatre. Нощувка.

Ден 6 31.10.2024/ СИЯН - ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещаваме Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи и винаги светлия площад на великата династия Танг. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 14:26 ч. Пристигане в Пекин в 18:37 ч.  ( часовете подлежат на препотвърждение ). Вечеря – печена патица по пекински в ресторант Da Ya Li (Big Pearl). Трансфер и настаняване в хотел 4* Howard Johnson Paragon Hotel или подобен. Нощувка.

Ден 7 01.11.2024/ ПЕКИН/ Закуска и вечеря
Закуска. Посещение на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Вечеря в ресторант на бюфет Rose Garden BBQ.
Посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. Нощувка.

Ден 8 02.11.2024/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Ден за Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Следва посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обиколката продължава с посещение на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.  Вечеря в ресторант. Трансфер до летището.

Ден 9 03.11.2024/ ПЕКИН – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Полет Пекин – Истанбул в 00:50 ч. Пристигане в Истанбул в 06:23ч. Полет за София в 08:45ч и кацане на летището в София в 09:00ч.



София - Истанбул - Шанхай – Сиян - Пекин - Истанбул - София

 ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на доп. легло
26.10.2024 г – 03.11.2024 2392  Евро /  4677 Лева 2622 Евро / 5128 Лева   2392  Евро /  4677 Лева

Полетно разписание:
26.10 TK 1030 София 21:10 – Истанбул 22:40
27.10 TK 26 Истанбул 01:30  Шанхай 16:45
03.11 TK 89 Пекин 00:50 – Истанбул 06:35
03.11 TK 1027 Истанбул 08:45 – София 09:00

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Срокове за анулации и неустойки:
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
  • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 30 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329240126000001на ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ”АД.
 
  • Самолетен билет с АК“Turkish Airlines” по маршрут София - Истанбул – Шанхай - Пекин Истанбул – София с летищни такси и включен 30 кг багаж;
  • Самолетен билет Шанхай – Сиян с включен 20кг багаж;
  • 6 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* и 5* - 2 н. в Шанхай (5* China Grain Hotel или подобен), 2 н. в Сиян (4* Mercure Xian Dayan Pagoda Hotel или подобен), 2 н. в Пекин (4* Howard Johnson Paragon Hotel или подобен);
  • 7 вечери по маршрута в местни и западен тип ресторанти;
  • Шоу с вечеря Tang Dynasty Dance show в Tang Palace Theatre;
  • Шоу спектакъл «Династията на Златната Маска»;
  • Всички описани турове в Китай;
  • Трансфер Сиян - Пекин с влак стрела във втора класа;
  • Климатизиран транспорт;
  • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
  • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
  • Всички трансфери, упоменати в програмата;
  • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 15 000 евро на човек в ЗД Дженерали;
  • Водач, който ще придружава групата през цялото време.
  • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите, които се заплащат на място;
  • лични разходи;
  • такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 200 лв;
  • Такса обработка на визата – 100 лева;
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”

 ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на доп. легло
26.10.2024 г – 03.11.2024 2392  Евро /  4677 Лева 2622 Евро / 5128 Лева   2392  Евро /  4677 Лева

Полетно разписание:
26.10 TK 1030 София 21:10 – Истанбул 22:40
27.10 TK 26 Истанбул 01:30  Шанхай 16:45
03.11 TK 89 Пекин 00:50 – Истанбул 06:35
03.11 TK 1027 Истанбул 08:45 – София 09:00

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Срокове за анулации и неустойки:
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
  • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 30 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329240126000001на ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ”АД.
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал