Често за задавани въпроси

КИТАЙ - ТИБЕТ - НЕПАЛ



Обиколен Китай - от древното към модерното

Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

10 дни / 7 нощувки
Цена от: 4809.39 лв.


Дата Цена Резервирай
07.03.2025 4809.39 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1 07.03.2025/ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Полет от София с АК “Turkish Airlines” в 21:35ч. Кацане в Истанбул в 23:55ч.

Ден 2 08.03.2025/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН / Вечеря
Полет от Истанбул в 02:05 ч. и кацане в Пекин в 16:10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант. Трансфер и настаняване в хотел 4* Howard Johnson Paragon Hotel или подобен. Нощувка.

Ден 3 09.03.2025/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Ден за Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Следва посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обиколката продължава с посещение на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.  Вечеря – печена патица по пекински в ресторант Quanjude Restaurant. Нощувка.

Ден 4 10.03.2025/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Посещение на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Вечеря в ресторант на бюфет Rose Garden BBQ.
Посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. Нощувка.

Ден 5 11.03.2025/ ПЕКИН - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до гарата за отпътуване с високоскоростен влак до Сиян. В този ден посещаваме Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи и винаги светлия площад на великата династия Танг. Настаняване в хотел 4* Mercure Xian Dayan Pagoda или подобен.  или подобен. Вечеря. Нощувка.
 

Ден 6 12.03.2025/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Сиян е един от най-старите градове на Китай и е една от четирите Велики древни столици, тъй като е бил столица (под различни имена), при властването на някои от най-важните династии като Джоу, Кин, Хан, Суй и Танг. Ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) – датират 124 г. Пр.Хр. Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим и Музея на Теракотената армия. Следобед се връщаме обратно в града, за да посетим площадът на Bell and Drum Tower -  едната построена през XIV век и основно изпълняваща ролята да отбелязва старта на деня за жителите на града, а другата построена в  1380 г. с обратното предназначение да отбелязва края на деня биейки барабана, откъдето идва името и. Ще посетим и ситуираната в съседство търговска улица Muslim street, която е изпъстрена със заведения за бързо хранене. Танцовото шоу с вечеря Tang Dynasty Dance show в Tang Palace Theatre. Нощувка.
 

Ден 7 13.03.2025/ СИЯН - ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря
Закуска. Трансфер до летището за полет Сиян – Шанхай. Ще посетим Дзин Мао – един от най-високите небостъргачи в Азия. Разходка до кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотел 5* China Grain Hotel или подобен. Нощувка.

Ден 8 14.03.2025/ ШАНХАЙ – СУДЖОУ - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска. Денят е посветен на Суджоу – известен като Венеция на Китай заради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещаваме градините Lingering, както и тур с лодка по каналите на града. Следобед се връщаме обратно в Шанхай за вечеря в местен ресторант. Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу (50 евро/98 лева). Нощувка.

Ден 9 15.03.2025/ ШАНХАЙ - ИСТАНБУЛ/ Закуска и вечеря
Закуска. Освобождаваме хотела. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Тук в програмата следва чаена церемония. Ще посетим Френската концесия, която е създадена на 6 април 1849 г. Разходка по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 23:05 ч. 

Ден 10 16.03.2025/ ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Пристигане в Истанбул в 06:15ч. Полет за София в 08:45ч и кацане на летището в София в 09:00ч.



София – Истанбул – Пекин - Сиян –Шанхай - Суджоу – Истанбул - София

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
07.03.2025 г. 2459  Евро /  4810 Лева      2740 Евро / 5358 Лева 2459  Евро /  4810 Лева
 
Полетно разписание:
07.03 TK 1030 София 21:35 – Истанбул 23:55
08.03 TK 88 Истанбул 02:05  - Пекин 16:10
15.03 TK 27 Шанхай 23:05 – Истанбул 06:15
16.03 TK 1027 Истанбул 08:45 – София 09:00
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Срокове за анулации и неустойки:
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
  • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 30 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329240126000001на ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ”АД.
  • Самолетен билет с АК“Turkish Airlines” по маршрут София - Истанбул – Пекин - Шанхай - Истанбул – София с летищни такси и включен 30 кг багаж;
  • Самолетен билет Сиян - Шанхай с включен 20кг багаж;
  • 7 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* и 5* - 3 н. в Пекин (4* Howard Johnson Paragon Hotel или подобен); 2 н. в Сиян (4* Mercure Xian Dayan Pagoda Hotel или подобен), 2 н. в Шанхай (5* China Grain Hotel или подобен),
  • 8 вечери по маршрута в местни и западен тип ресторанти;
  • Шоу с вечеря Tang Dynasty Dance show в Tang Palace Theatre;
  • Шоу спектакъл «Династията на Златната Маска»;
  • Всички описани турове в Китай;
  • Трансфер Пекин - Сиян с влак стрела във втора класа;
  • Климатизиран транспорт;
  • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
  • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
  • Всички трансфери, упоменати в програмата;
  • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 15 000 евро на човек в ЗД Дженерали;
  • Водач, който ще придружава групата през цялото време.
  • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите, които се заплащат на място;
  • лични разходи;
  • такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 200 лв;
  • Такса обработка на визата – 100 лева;
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
07.03.2025 г. 2459  Евро /  4810 Лева      2740 Евро / 5358 Лева 2459  Евро /  4810 Лева
 
Полетно разписание:
07.03 TK 1030 София 21:35 – Истанбул 23:55
08.03 TK 88 Истанбул 02:05  - Пекин 16:10
15.03 TK 27 Шанхай 23:05 – Истанбул 06:15
16.03 TK 1027 Истанбул 08:45 – София 09:00
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Срокове за анулации и неустойки:
  • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
  • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 30 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329240126000001на ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ”АД.

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал